15 d’ag. 2014

TALL RODÓ GUISAT


INGREDIENTS

Un tall rodó (també pot ser peixet o el rodó de l'espatlla, del qual haureu fet treure el nervi del mig) 1kg 1/2
2 o 3 cebes
1 cullaradeta de farina
1 got de vi  ( el que volgueu pero sec)
1 fulla de llorer
caldo

En una cassola es posa l'oli, quan està calent (que no tregui fum) es posa el tall de carn a daurar per tot arreu (no la saleu fins quasi acabar la cocció perque sinó es queda dura) quan està daurada es treu i es reserva.
En el mateix oli es posa la ceba tallada a plomes (molta) i s'ofega bé, uns 15’, s'afageig la farina i se li donen unes voltes.
Es tira el got de vi, es donen unes voltes i es torna a posar la carn, una fulla de llorer i el caldo tebi (o aigua) fins a cubrir just la carn, es deixa coure de 2 a 2'30 h. (aquest temps es per un tros de 1kg1/2).
(Quan falti una 1/2 h. podeu salar la carn)
Passat aquest temps treieu la carn i espereu que es refredi una mica per poder-la tallar, mentres si no us agrada trobar la ceba passeu-la pel turmix.
Un cop tallada torneu-la a la cassola uns moments per calentar-la.

P.D.
La carn queda molt més bona metxada amb cansalada i tòfona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada