27 de jul. 2014

PERNIL GLASSEJAT AL CAVA

INGREDIENTS

1 peça de pernil dolç de 1 o 2 kg (depen dels comensals)
2 cebes grans
pebre, claus d'espècie, julivert
sucre morè, mel
1 ampolla de cava
ou filat i/o melmelada de ceba (al gust)

En una safata de forn es posa un llit de ceba tallada a plomes i a sobre es posa la peça de pernil. S'espolsa amb pebre negra, claus d'espècie, julivert  i sucre morè.
Es rega amb una ampolla de cava i es posa al forn a 100º  durant 30´ (es calcula 1/2 h, per quilo).
Es va regant contínuament.
Passat el temps es treu el pernil i se li marquen (només marcar) uns rombes a sobre amb un ganivet i a cada vertex es possant uns claus d'especies.
Es pinta amb sucre i mel i es torna a posar al forn al gratinador.

La salsa es recull i es trava amb Maizena. S'acompanya amb ou filat i/o melmelada de ceba.
Es presenta sencer i es va tallant com a carn freda (fiambre) al gust del comensal

Us asseguro que quedareu molt contents tan vosaltres com els vostres amics.

PD
Es per celebracions on hi hagi gent (encara que jo ho he arribat a fer només per 6 comensals (1 kg), el que heu de fer es reduir, o  augmentar  les mides, segons  els convidats que tingueu
Aquesta recepte la vaig treure de la meva cosina Concepcio en una celebració que va fer ella a casa seva

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada