INGREDIENTS
1 peça de pernil dolç de 1 o 2 kg (depen dels comensals)
2 cebes grans
pebre, claus d'espècie, julivert
sucre morè, mel
1 ampolla de cava
ou filat i/o melmelada de ceba (al gust)
2 cebes grans
pebre, claus d'espècie, julivert
sucre morè, mel
1 ampolla de cava
ou filat i/o melmelada de ceba (al gust)
En una safata de forn es posa un llit de
ceba tallada a plomes i a sobre es posa la peça de pernil. S'espolsa amb pebre
negra, claus d'espècie, julivert i sucre morè.
Es rega amb una ampolla de cava i es posa al forn a 100º durant 30´ (es calcula 1/2 h, per quilo).
Es va regant contínuament.
Passat el temps es treu el pernil i se li marquen (només marcar) uns rombes a sobre amb un ganivet i a cada vertex es possant uns claus d'especies.
Es rega amb una ampolla de cava i es posa al forn a 100º durant 30´ (es calcula 1/2 h, per quilo).
Es va regant contínuament.
Passat el temps es treu el pernil i se li marquen (només marcar) uns rombes a sobre amb un ganivet i a cada vertex es possant uns claus d'especies.
Es pinta amb sucre i mel i es torna a
posar al forn al gratinador.
La salsa es recull i es trava amb Maizena. S'acompanya amb ou filat i/o melmelada de ceba.
Es presenta sencer i es va tallant com a carn freda (fiambre) al gust del comensal
Us asseguro que quedareu molt contents tan
vosaltres com els vostres amics.
PD
Es per celebracions on hi hagi gent (encara que jo ho he arribat a fer només per 6 comensals (1 kg), el que heu de fer es reduir, o augmentar les mides, segons els convidats que tingueu
Aquesta recepte la vaig treure de la meva cosina Concepcio en una celebració que va fer ella a casa seva
PD
Es per celebracions on hi hagi gent (encara que jo ho he arribat a fer només per 6 comensals (1 kg), el que heu de fer es reduir, o augmentar les mides, segons els convidats que tingueu
Aquesta recepte la vaig treure de la meva cosina Concepcio en una celebració que va fer ella a casa seva
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada